Škvarková pomazánka I:

Suroviny

450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Škvarky rozemeleme, přidáme hořčici a vše důkladně promícháme. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Škvarkovou pomazánku můžeme ihned podávat s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Škvarková pomazánka II:

Suroviny

450 g škvarků, 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule, 1 vařené vejce, sůl, pepř

Škvarky a vejce rozemeleme, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli (cibuli nikdy nemelte se škvarky, mohla by zhořknout), přidáme hořčici a vše dobře promícháme. Nakonec dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Tipy pro vylepšení škvarkové pomazánky

  • Na ozdobu škvarkové pomazánky použijte jemně nakrájený pórek nebo mladou svazkovou cibulku.
  • Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale výborná je i na česnekem potřených topinkách.
  • Pro jemnější chuť můžete přidat trochu taveného sýra.
  • Na posypání se hodí čerstvá petrželka nebo pažitka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.