V tomto článku nabídneme hned dva jednoduché recepty na domácí hermelínovou pomazánku. Jeden vegetariánský a jeden se šunkou.
Hermelínová pomazánka vegetariánská
Suroviny
2 hermelíny, 1 vařené vejce, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce rostlinného tuku (např Rama), sůl
Postup
Hermelín rozemeleme, pokud už je zralý tak ho jen nakrájíme a rozetřeme společně s ostatními surovinami.
Hermelínová pomazánka se šunkou
Suroviny
2 hermelíny, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rostlinného tuku, polovička střední cibule, sůl, bílý pepř mletý
Postup
Hermelín a šunku spolu semeleme, přidáme měkký tvaroh, rostlinný tuk, na jemno nakrájenou cibuli a vše promícháme, nakonec dochutíme bílým pepřem a dosolíme.
Tipy pro hermelínovou pomazánku
- Pomazánka je vynikající na teplý (ne horký) toust či topinku.
- místo rostlinného tuku je možno použít máslo. Je ale třeba myslet na to, že máslo může „hrudkovatět“ a že se bude do pomazánky hůře vmíchávat. Nechte ho určitě tedy nějakou chvilku na teple mimo lednici.
- sýr, tvaroh, rostlinný tuk a majonéza jsou všechno velmi kalorické suroviny. Pokud si hlídáte štíhlou linii můžete použít místo majonézy jogurt, měkký tvaroh určitě kupujte s nejmenším množstvím tuku.