8 stroužků česneku, 2 střední brambory, 1 menší cibule, majoránka, mletý pepř, sůl, polévkové koření (Klasik, Maggi), 1 vejce, houska, olej, lžička sádla, podravka (vegeta), petrželová nať
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky a dáme vařit společně s oloupanou cibulí (nechte jí v celku). Vodu ve které se vaří brambory osolte. Když jsou brambory hotové, přidejte utřený česnek, ochuťte mletým pepřem, polévkovým kořením, vegetou, přidjte lžičku sádla, majoránku, nasekanou petrželovou nať a krátce provařte. Nakonec vmícháme do česnekové polévky rozšlehané vejce, které necháme srazit a vyjmeme vařenou cibuli.
Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou housku, kterou vkládáme při podávání do polévky. Česnečka je hotová. Dobrou chuť.
Česnečka Tipy a triky:
- Pokud máte rádi v polévce zeleninu jako je mrkev, celer, nebo petržel můžete jí ze začátku přidat k bramborám (nejlépe nastrouhané, nebo krájené na malé kostičky)
- Do česnečky můžete dát také vařené hovězí či vepřové maso
- Topinka a česnečka je skvělá kombinace určitě jí vyzkoušejte
- Pokud nemáte na krutony opečenou housku, můžete použít chleba nebo jiné pečivo včetně veky nebo třeba toustového chleba
- Máte na zahrádce čerstvý libeček? Tak ho do polévky přidejte již v úvodu. Polévku krásně provoní. Samozřejmě své udělá i libeček sušený