Předmluva: Vajíčková pomazánka se dá udělat na několik způsobů. Tenhle recept, je ze všech, které jsem kdy zkusil, můj nejoblíbenější pro svou jednoduchost. V budoucnu se pokusím přidat i další zajímavé recepty na vajíčkovou pomazánku.
Suroviny k přípravě vajíčkové pomazánky
4x vařené vejce, 100g taveného sýra, 2 lžíce rostlinného tuku (Rama apod), 1 lžíce majonézy, sůl
Postup přípravy
Oloupaná vařená vejce nasekáme, nebo krátce rozsekáme ručním mixérem. Vložíme do misky, přidáme tavený sýr (lepší předtím nakrájet), rostlinný tuk, majonézu, lehce osolíme a vše pořádně promícháme. Pokud se vám bude zdát vajíčková pomazánka příliš hustá, můžete přidat kapku mléka. Hotovou pomazánku pak necháme v lednici vychladit.
Tipy pro vylepšení vajíčkové pomazánky
- Vajíčková pomazánka je velmi kalorická. Obsah kalorií můžete snížit pokud majonézu, alespoň z poloviny, nahradíte bílým jogurtem
- Místo rostlinného tuku máslo? Proč ne, ale nechte máslo opravdu dobře změknout
- Do vajíčkové pomazánky můžete přidat trochu červené papriky. Třeba si trochu pomazánky dejte stranou ochuťte jí paprikou a uvidíte zda to pro vás bude v budoucnu již pravidelná surovina.
- Vajíčkovou pomazánku nenechávejte dlouho mimo lednici. Připravujte ji k jídlům a příležitostem, kdy budete vědět, že se rychle sní.