Domácí škvarková pomazánka – jednoduchý recept
Škvarková pomazánka I:
450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř
Škvarky rozemeleme, přidáme hořčici...
Domácí jelení guláš – jednoduchý recept
Předmluva: Tento recept na domácí jelení guláš lze také použít na další masa ze zvěřiny jako je srnec, daněk nebo divočák.
Tradiční segedínský guláš – jednoduchý domácí recept
Suroviny na přípravu guláše
1.20 kg mladého vepřového plecka, nebo libovějšího bůčku, 100 g cibule, 80 g sádla, sůl, ocet,...
Jednoduchá čočková polévka
Suroviny k přípravě čočkové polévky
250g čočky, 70g hladká mouka, 50g cibule, 1 kostka hovězího bujónu, 40 ml oleje,...
Domácí palačinky – jednoduchý recept
Předmluva – Až budete procházet tento recept asi si řeknete proč je v tomto receptu na palsčinky sůl. Nejde o chuťovou složku...
Domácí hovězí vývar – jednoduchý recept
Hovězí vývar z kostí
Hovězí žebra, cibule, mrkev, celer, petržel, pepř celý, nové koření, sůl
Přesekaná...
Domácí hrachová polévka – jednoduchý recept
300g hrách, 1 dcl oleje, 100 g hladké mouky, pepř černý mletý, sůl, majoránka, 5 stroužků česneku
Hrách nejlépe...
Domácí Koprová omáčka – jednoduchý recept
Předmluva: Koprová omáčka se podává k vařenému hovězímu masu a vařeným vejcím, zřídka k vařenému vepřovému masu.
35 –...
Gulášová polévka z mletého masa – jednoduchý recept
Suroviny
200 g mletého hovězího nebo vepřového masa, 1 cibule, 80 uzeniny (párek, anglická slanina, uzené maso, klobása)...