4 plátky lososa, 100g másla, mouka, sůl, citron
Plátky lososa osušíme a osolíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pořádně prohřejeme (nesmí se pálit). Vložíme do něj plátky lososa, na chvilku zvýšíme oheň (losos nám totiž zchladil máslo) a poté je upečeme po obou stranách. Při expedici přidáváme k lososovi měsíček citronu.
Losos na másle je hotový, nic těžkého to nebylo že? Tak dobrou chuť.
Tipy k lososu na másle:
- Pokud máte větší množství lososa můžete ho upéct v pekáčku ve vyhřáté troubě.
- I když k okořenění lososa stačí většinou sůl můžete být kreativní a zkusit před pečením lososa okořenit bílým pepřem, drceným kmínem nebo utřeným česnekem.
- Losos a bylinkové máslo jdou velmi dobře spolu dohromady. Pokud tedy máte rádi věci perfektní vytvořte si bylinkové máslo a nakrájejte ho ozdobným nožem, či si vytvarujte zdobícím sáčkem úhledné kopečky a použijte je jako zdobení při podávání.