Pomalu pečená kachna recept

Předmluva: Domácí kachna pokud je pečená pomalu uvolní více tuku je tak zdravější, ale zároveň je maso křehčí a mnohem vláčnější.

1 kachna, kmín, sůl, 2 jablka

Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme uvnitř i venku. Jablka zbavíme slupky a naplníme jimi vnitřek kachny. Pokud jsou jablka příliš velká, zbavte je jadřinců a nakrájejte na kostky. Tím pak kachnu naplníme.

Kachnu umístíme do kastrolu, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a kastrol přikryjeme poklicí. Pokud pečete na pekáčku, překryjte jej alobalem a pečlivě utěsněte po stranách. Takto dusíme kachnu na 120°C v troubě čtyři až pět hodin. Poté pokličku/alobal sejmeme a kachnu dopečeme při 210°C dozlatova. Kachnu nakonec vyjmeme, odstraníme z ní jablka, které vyhodíme. Pečená kachna je hotová. Dobrou chuť.

Přílohy:

Všechny druhy běžných knedlíků, opečený nebo vařený brambor, bramoráčky, bílé nebo červené dušené zelí, dušený špenát. Dobrá je ale i za studena pouze s čerstvým chlebem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..