Škvarková pomazánka I:
450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř
Škvarky rozemeleme, přidáme hořčici a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Škvarkovou pomazánku můžeme ihned podávat.
Škvarková pomazánka II:
450 g škvarků, 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule, 1 vařené vejce, sůl, pepř
Škvarky a vejce rozemeleme, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli (cibuli nikdy nemelte se škvarky, zhořkla by), hořčici a vše spolu promícháme. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
Tipy pro vylepšení škvarkové pomazánky.
- Na ozdobu škvarkové pomazánky můžete použít velmi jemně nakrájený pórek, nebo mladou svazkovou cibulku
- Samozřejmě, nejlepší je škvarková pomazánka na čerstvém chlebu, můžete ale zkusit třeba i česnekem potřenou topinku
- Do škvarkové pomazánky můžete přidat k vylepšení tavený sýr
- Máte doma čerstvý petržel nebo pažitku? Tak je můžete použít na posypání.