Škvarková pomazánka I:

450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Škvarky rozemeleme, přidáme hořčici a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Škvarkovou pomazánku můžeme ihned podávat.

Škvarková pomazánka II:

450 g škvarků, 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule, 1 vařené vejce, sůl, pepř

Škvarky a vejce rozemeleme, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli (cibuli nikdy nemelte se škvarky, zhořkla by), hořčici a vše spolu promícháme. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.

Tipy pro vylepšení škvarkové pomazánky.

  • Na ozdobu škvarkové pomazánky můžete použít velmi jemně nakrájený pórek, nebo mladou svazkovou cibulku
  • Samozřejmě, nejlepší je škvarková pomazánka na čerstvém chlebu, můžete ale zkusit třeba i česnekem potřenou topinku
  • Do škvarkové pomazánky můžete přidat k vylepšení tavený sýr
  • Máte doma čerstvý petržel nebo pažitku? Tak je můžete použít na posypání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..