Plněný hermelín
Ingredience:
- 4 hermelíny
- 120 g žampiónů
- 80 g šunky
- 30 ml olivový olej
- mletý pepř
Instrukce:
Hermelínům odřízneme opatrně vršky a celé je vydlabeme. Velmi jemně nakrájené žampiony osmažíme na olivovém oleji, přidáme k nim drobno nakrájenou šunku, opepříme a chvilku restujeme. Ztlumíme plyn na minimum a přidáme vydlabané vnitřky sýra a když se začne hermelín rozpouštět vmícháme ho do směsi. Směs necháme trochu zchladnout a pak jí začneme plnit hermelíny. Nakonec přiklopíme hermelíny odřezanými vršky, zabalíme je do alobalu a dáme do ledničky vychladnout. Plněný hermelín podáváme s pečivem, nebo tence nakrájený na pečivu.
Tipy k receptu na plněný hermelín:
- Místo pečiva můžeme doporučit česnekovou topinku
- Žampiony je možné nahradit čerstvými lesními houbami nebo vhodnou zeleninou.
- Místo vršků můžete hermelín přiklopit druhým plněným hermelínem.