Domácí plněný hermelín

Plněný hermelín

Ingredience:

  • 4 hermelíny
  • 120 g žampiónů
  • 80 g šunky
  • 30 ml olivový olej
  • mletý pepř

Instrukce:

Hermelínům odřízneme opatrně vršky a celé je vydlabeme. Velmi jemně nakrájené žampiony osmažíme na olivovém oleji, přidáme k nim drobno nakrájenou šunku, opepříme a chvilku restujeme. Ztlumíme plyn na minimum a přidáme vydlabané vnitřky sýra a když se začne hermelín rozpouštět vmícháme ho do směsi. Směs necháme trochu zchladnout a pak jí začneme plnit hermelíny. Nakonec přiklopíme hermelíny odřezanými vršky, zabalíme je do alobalu a dáme do ledničky vychladnout. Plněný hermelín podáváme s pečivem, nebo tence nakrájený na pečivu.

Tipy k receptu na plněný hermelín:

  • Místo pečiva můžeme doporučit česnekovou topinku
  • Žampiony je možné nahradit čerstvými lesními houbami nebo vhodnou zeleninou.
  • Místo vršků můžete hermelín přiklopit druhým plněným hermelínem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..