Hovězí vývar z kostí

Hovězí žebra, cibule, mrkev, celer, petržel, pepř celý, nové koření, sůl

Přesekaná hovězí žebra či jiné kosti vložíme do studené vody, přidáme oloupanou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu, koření a osolíme. Vývar táhneme na velmi slabém ohni asi čtyři hodiny. Po uvaření jej necháme vychladnout a přecedíme přes hustý cedník.

Hovězí vývar z masa

Hovězí maso (žebra, ořez), cibule, mrkev, celer, petržel, pepř celý, nové koření, sůl

Hovězí maso opláchneme a vložíme do hrnce s vodou a společně se všemi přísadami přivedeme k varu. Vývar „táhneme“ na slabém ohni dokud maso není měkké. Hotový vývar přecedíme přes hustý cedník.

Tipy pro hovězí vývar:

  • Při tvorbě vývaru je můžete použít tlakový hrnec nebo pomalý hrnec. Díky tlakovému hrnci bude vývar hotov v krátkém čase, pokud použijete pomalý hrnec bude vývar mnohem silnější a chutnější.
  • Máte doma pažitku, petrželku nebo libeček? Tak se nebojte tyto bylinky použít, pro vývar jsou ideální.
  • Pokud vývar připravujete pro jiný pokrm, třeba pro gulášovou polévku tak jej vůbec nesolte. Solte až finální pokrm.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..