Krémová pórková polévka

200 g čerstvého pórku, 1,7 l zeleninového vývaru, 300 ml mléka, 1 vejce, sůl, 70 g másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany

Pórek rozřízneme po jedné straně a pečlivě ho pod proudem vody omyjeme pak ho nakrájíme na slabé proužky. Přidáme ho do vývaru a přivedeme k varu. Z másla a hladké mouky vytvoříme zásmažku. Do uvařeného pórku nalijeme mléko a zahustíme ho zásmažkou. Polévku odstavíme z plotny necháme chvilku vychladnout a rozmixujeme tyčovým mixérem na krém. Poté polévku vaříme cca 15 minut, aby se mouka dostatečně rozvařila. Nakonec jí dosolíme a přidáme rozkvedlané vejce, které rychle vmícháme do polévky, nakonec přidáme smetanu a pórková krémová polévka je hotová.

Tipy a triky:

  • Pokud doma máte starší pečivo nebo chléb můžete polévku obohatit na sucho opečenými krutony
  • Vývar lze nahradit vodou v kombinací s kvalitním zeleninovým bujónem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..