Domácí plněný hermelín

Domácí plněný hermelín – jednoduchý recept

Plněný hermelín je skvělý tip pro milovníky sýrů. Lze ho servírovat studený jako předkrm, nebo teplý na křupavé topince. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, jeho výrazná chuť a krémová náplň zaručí, že se po něm vždy jen zapráší.

Suroviny:

  • 4 hermelíny
  • 120 g žampiónů
  • 80 g šunky
  • 30 ml olivového oleje
  • mletý pepř

Postup přípravy plněného hermelínu:

Hermelínům opatrně odřízneme vršky a vydlabeme jejich vnitřek. Velmi jemně nakrájené žampiony osmažíme na olivovém oleji, přidáme drobně krájenou šunku, opepříme a krátce restujeme. Ztlumíme plamen, přidáme vydlabané části sýra a promícháme, dokud se směs nerozpustí a nepropojí.

Směs necháme mírně zchladnout a poté jí plníme připravené hermelíny. Přiklopíme je odříznutými vršky, zabalíme do alobalu a dáme do lednice vychladit. Plněný hermelín podáváme s pečivem nebo tence nakrájený na topinkách.

Tipy k receptu na plněný hermelín:

  • Místo pečiva vyzkoušejte česnekové topinky – dokonale ladí se sýrovou chutí.
  • Žampiony můžete nahradit čerstvými lesními houbami nebo jemně restovanou zeleninou.
  • Pokud chcete sytější variantu, můžete dva hermelíny slepit k sobě – vznikne tak dvojitý plněný hermelín.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.