Domácí plněný hermelín – jednoduchý recept
Plněný hermelín je skvělý tip pro milovníky sýrů. Lze ho servírovat studený jako předkrm, nebo teplý na křupavé topince. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, jeho výrazná chuť a krémová náplň zaručí, že se po něm vždy jen zapráší.
Suroviny:
- 4 hermelíny
- 120 g žampiónů
- 80 g šunky
- 30 ml olivového oleje
- mletý pepř
Postup přípravy plněného hermelínu:
Hermelínům opatrně odřízneme vršky a vydlabeme jejich vnitřek. Velmi jemně nakrájené žampiony osmažíme na olivovém oleji, přidáme drobně krájenou šunku, opepříme a krátce restujeme. Ztlumíme plamen, přidáme vydlabané části sýra a promícháme, dokud se směs nerozpustí a nepropojí.
Směs necháme mírně zchladnout a poté jí plníme připravené hermelíny. Přiklopíme je odříznutými vršky, zabalíme do alobalu a dáme do lednice vychladit. Plněný hermelín podáváme s pečivem nebo tence nakrájený na topinkách.
Tipy k receptu na plněný hermelín:
- Místo pečiva vyzkoušejte česnekové topinky – dokonale ladí se sýrovou chutí.
- Žampiony můžete nahradit čerstvými lesními houbami nebo jemně restovanou zeleninou.
- Pokud chcete sytější variantu, můžete dva hermelíny slepit k sobě – vznikne tak dvojitý plněný hermelín.


















