Škvarková pomazánka I:
Suroviny
450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř
Škvarky rozemeleme, přidáme hořčici a vše důkladně promícháme. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Škvarkovou pomazánku můžeme ihned podávat s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Škvarková pomazánka II:
Suroviny
450 g škvarků, 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule, 1 vařené vejce, sůl, pepř
Škvarky a vejce rozemeleme, přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli (cibuli nikdy nemelte se škvarky, mohla by zhořknout), přidáme hořčici a vše dobře promícháme. Nakonec dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Tipy pro vylepšení škvarkové pomazánky
- Na ozdobu škvarkové pomazánky použijte jemně nakrájený pórek nebo mladou svazkovou cibulku.
- Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale výborná je i na česnekem potřených topinkách.
- Pro jemnější chuť můžete přidat trochu taveného sýra.
- Na posypání se hodí čerstvá petrželka nebo pažitka.


















