Domácí vajíčková pomazánka

Předmluva: Vajíčková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept je ze všech, které jsem kdy zkusil, můj nejoblíbenější – hlavně pro svou jednoduchost a skvělou chuť. V budoucnu přidám i další zajímavé varianty vajíčkové pomazánky.

Suroviny k přípravě vajíčkové pomazánky

4 vařená vejce, 100 g taveného sýra, 2 lžíce rostlinného tuku (např. Rama), 1 lžíce majonézy, špetka soli

Postup přípravy

Oloupaná vejce nasekáme nadrobno nebo krátce rozsekáme ručním mixérem. Vložíme je do misky, přidáme tavený sýr (nejlépe předem nakrájený), rostlinný tuk, majonézu a lehce osolíme. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladká a jemná pomazánka. Pokud se vám bude zdát příliš hustá, můžete ji zředit kapkou mléka. Hotovou pomazánku necháme alespoň 30 minut vychladit v lednici.

Tipy pro vylepšení vajíčkové pomazánky

  • Vajíčková pomazánka je poměrně kalorická – část majonézy můžete nahradit bílým jogurtem a získáte lehčí verzi.
  • Máslo místo rostlinného tuku? Určitě ano – jen ho nechte důkladně změknout, aby se dobře spojilo s ostatními surovinami.
  • Pro zajímavější chuť můžete přidat trochu sladké mleté papriky – zkuste to nejdříve jen v malém množství pomazánky a uvidíte, zda vám bude vyhovovat.
  • Pomazánku skladujte vždy v lednici a nenechávejte ji dlouho při pokojové teplotě – nejlépe ji připravujte k okamžité konzumaci.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.