Domácí bramborové knedlíky

1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl

Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, prosátou hrubou mouku. Nedávejte však všechnu mouku najednou. Dejte většinu a trochu si nechte, protože záleží dost na tom, kolik vody v sobě mají brambory a kolik lepku má v sobě mouka. Hmotu osolíme a vypracujeme husté těsto. Těsto rozdělíme na stejnoměrné díly, které rozválíme na šišky asi 20 cm dlouhé a 5 cm v průměru.

Připravené knedlíky vkládáme do vroucí lehce osolené vody a zvolna vaříme něco mezi 20-25 minutami. V průběhu vaření bramborové knedlíky vařečkou opatrně odlepíme od dna, aby se nepřipálily.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.