Domácí bramborové knedlíky

1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl

Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do mísy, přidáme vejce, prosátou hrubou mouku. Nedávejte však všechnu mouku najednou. Dejte většinu a trochu si nechte, protože záleží dost na tom, kolik vody v sobě mají brambory a kolik lepku má v sobě mouka. Hmotu osolíme a vypracujeme husté těsto. Těsto rozdělíme na stejnoměrné díly, které rozválíme na šišky asi 20 cm dlouhé a 5 cm v průměru.

Připravené knedlíky vkládáme do vroucí lehce osolené vody a zvolna vaříme něco mezi 20-25 minutami. V průběhu vaření bramborové knedlíky vařečkou opatrně odlepíme od dna, aby se nepřipálily.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..