Suroviny

400 g hrachu, 150 ml vepřového sádla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl

Postup přípravy hrachové kaše

Hrách důkladně propláchneme a necháme několik hodin namočený ve studené vodě, dokud nenabobtná a nezměkne. Poté ho v té samé vodě uvaříme doměkka.

Na části tuku nebo oleje si připravíme světlou zásmažku z hladké mouky. Uvařený hrách slijeme jen částečně a rozmixujeme nebo rozmačkáme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme ho na plotnu a na mírném ohni zahustíme připravenou zásmažkou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a dochutíme majoránkou. Krátce povaříme (asi 5 minut) a odstavíme z ohně.

Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na zbylém tuku dozlatova. Hotovou kaši podáváme přelitou touto cibulkou a trochou výpeku.

K čemu se hodí hrachová kaše?

Hrachová kaše skvěle ladí s uzeným nebo pečeným masem. Výborná je také s opečenou uzeninou, klobásou, párky, špekáčky nebo anglickou slaninou. Podávat ji můžete i s čerstvým chlebem nebo nakládanou zeleninou. Jednoduché, vydatné a tradiční české jídlo!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.