Gulášová polévka z mletého masa je skvělou alternativou ke klasickému guláši. Je sytá, rychlá na přípravu a chuťově bohatá díky kombinaci masa, uzeniny, brambor a koření. Ideální jídlo pro chladné dny nebo když potřebujete zahřát a zasytit.

Suroviny na gulášovou polévku z mletého masa

200 g mletého hovězího nebo vepřového masa, 1 cibule, 80 g uzeniny (párek, anglická slanina, klobása nebo uzené maso), 1 l masového vývaru, 2 střední brambory, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka kmínu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla (nebo oleje), sůl, mletý černý pepř, polévkové koření (Klasik, Maggi), majoránka

Postup přípravy gulášové polévky

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na sádle nebo oleji. Přidáme špetku kmínu a mleté maso, které osolíme a opepříme. Restujeme několik minut, dokud maso nezhnědne. Poté přisypeme hladkou mouku, promícháme a zaprášíme mletou sladkou paprikou. Ihned zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a opečenou uzeninu. Polévku vaříme na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Na závěr přidáme utřený česnek a majoránku, dochutíme solí a polévkovým kořením. Necháme ještě krátce povařit a můžeme podávat.

Tipy pro gulášovou polévku z mletého masa

  • Pokud máte po ruce uzený vývar, použijte ho — dodá polévce hlubší chuť a vůni.
  • Místo mletého masa můžete použít i na kostičky nakrájené vařené hovězí nebo vepřové maso – jen ho přidejte až na konec vaření.
  • Pro pikantnější verzi přidejte špetku pálivé papriky nebo trochu chilli.
  • Polévku můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo lžičkou zakysané smetany.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.