Játrové knedlíčky recept

200 g vepřových, hovězích jater či kuřecích jater, 1 vejce, 30 g hladká mouka, 80 g strouhanka, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1/2 menší cibule, majoránka

Játra pečlivě očistíme a zbavíme blan a nakrájíme je na menší kousky, které pak společně s cibulí a česnekem semeleme. Ke směsi přidáme strouhanku, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a vše spolu zamícháme. Z následné hmoty vždy odebereme část, vytvoříme válec (podsypávejte strouhankou, aby se hmota nelepila na stůl) a ten nakrájíme na stejně velké dílky, které potom tvarujeme v játrové knedlíčky. Ty vkládáme do vroucí osolené vody a vždy vaříme 3-5 minut dle velikosti. Po uvaření je můžete zchladit vložením do studené vody, nebo pokud je hodláte rovnou expedovat je můžete vložit rovnou do polévky. Játrové knedlíčky jsou hotové. Dobrou chuť

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..