200 g vepřových, hovězích jater či kuřecích jater, 1 vejce, 30 g hladká mouka, 80 g strouhanka, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1/2 menší cibule, majoránka
Játra pečlivě očistíme a zbavíme blan a nakrájíme je na menší kousky, které pak společně s cibulí a česnekem semeleme. Ke směsi přidáme strouhanku, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a vše spolu zamícháme. Z následné hmoty vždy odebereme část, vytvoříme válec (podsypávejte strouhankou, aby se hmota nelepila na stůl) a ten nakrájíme na stejně velké dílky, které potom tvarujeme v játrové knedlíčky. Ty vkládáme do vroucí osolené vody a vždy vaříme 3-5 minut dle velikosti. Po uvaření je můžete zchladit vložením do studené vody, nebo pokud je hodláte rovnou expedovat je můžete vložit rovnou do polévky. Játrové knedlíčky jsou hotové. Dobrou chuť