Hrachová kaše – jednoduchý recept
Suroviny
400 g hrachu, 150 ml vepřového sádla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 3...
Pečené vepřové koleno – jednoduchý recept
Pečené vepřové koleno patří mezi klasiky české kuchyně. Křehké maso, voňavý česnek a křupavá kůžička dělají z tohoto jídla ideální pokrm pro...
Domácí jelení guláš – jednoduchý recept
Předmluva: Tento recept na domácí jelení guláš lze použít také pro další druhy zvěřiny, jako je srnčí, dančí nebo maso z divočáka....
Domácí vajíčková pomazánka – jednoduchý recept
Předmluva: Vajíčková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept je ze všech, které jsem kdy zkusil, můj nejoblíbenější – hlavně...
Bylinky v kuchyni aneb léčivé rostliny, které patří do naší kuchyně
Uvědomili jste si někdy, že léčivé bylinky jsou často součástí naší kuchyně? Možná ne, protože některé z nich nazýváme jinak v kuchyni...
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
Pórková krémová polévka je jemná, voňavá a přitom velmi jednoduchá na přípravu. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře a její příjemně...
Domácí Koprová omáčka – jednoduchý recept
Předmluva: Koprová omáčka patří mezi klasické české omáčky, které mají své pevné místo v domácí kuchyni. Nejčastěji se podává k vařenému hovězímu...
Tradiční segedínský guláš – jednoduchý domácí recept
Předmluva: Segedínský guláš patří mezi nejklasičtější české pokrmy, i když jeho původ sahá až do Maďarska. Jeho kouzlo spočívá v kombinaci křehkého...
Domácí škvarková pomazánka – jednoduchý recept
Škvarková pomazánka I:
Suroviny
450 g škvarků, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř
Pomalu pečená kachna – Domácí recept
Předmluva: Pomalu pečená domácí kachna je jídlo, které se vyplatí dělat s trpělivostí. Díky dlouhému pečení se z kachny uvolní přebytečný tuk,...



























