Pečené vepřové koleno – jednoduchý recept
Vepřové koleno, 4 stroužky česneku, sůl, 1 střední cibule, kmín
Vepřové koleno očistíme a zbavíme chlupů. Kůži na více...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Osobně mám domácí špízy moc rád. Na klacík či ocelovou jehlu napícháte to co vám chutná a co se k sobě hodí...
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
200 g čerstvého pórku, 1,7 l zeleninového vývaru, 300 ml mléka, 1 vejce, sůl, 70 g másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 100...
Domácí pečená husa – klasický recept
Husa, kmín, sůl, voda
Husu pečlivě očistíme, omyjeme ve vodě, osolíme nejen na povrchu, ale i uvnitř,...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Pomalu pečená kachna – Domácí recept
Předmluva: Domácí kachna pokud je pečená pomalu uvolní více tuku je tak zdravější, ale zároveň je maso křehčí a mnohem vláčnější.
Domácí česneková polévka recept
8 stroužků česneku, 2 střední brambory, 1 menší cibule, majoránka, mletý pepř, sůl, polévkové koření (Klasik, Maggi), 1 vejce, houska, olej,...
Losos na másle – Domácí snadný recept
4 plátky lososa, 100g másla, mouka, sůl, citron
Plátky lososa osušíme a osolíme a obalíme v mouce. Na...
Domácí hrachová polévka – jednoduchý recept
300g hrách, 1 dcl oleje, 100 g hladké mouky, pepř černý mletý, sůl, majoránka, 5 stroužků česneku
Hrách nejlépe...
Jak Zahustit Guláš?
Možná vás to překvapí, ale není jen jeden nebo dva způsoby jak zahustit guláš. Je jich celá řada a já dnes vyjmenuji...