Hrachová kaše – jednoduchý recept
Suroviny
400 g hrachu, 150 ml vepřového sádla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 3...
Domácí pečená husa – klasický recept
Předmluva: Pečená husa patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně, které se nejčastěji připravují při slavnostních příležitostech – například na svatého Martina. Její...
Domácí palačinky – jednoduchý recept
Předmluva: Možná vás překvapí, že tento recept na palačinky obsahuje i sůl. Nejde ale o chuťovou složku – sůl má schopnost vázat...
Domácí jelení guláš – jednoduchý recept
Předmluva: Tento recept na domácí jelení guláš lze použít také pro další druhy zvěřiny, jako je srnčí, dančí nebo maso z divočáka....
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
Pórková krémová polévka je jemná, voňavá a přitom velmi jednoduchá na přípravu. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře a její příjemně...
Ruský boršč – jednoduchý domácí recept
Předmluva: Přesný recept na ruský boršč neexistuje, protože každý kuchař – ať už v Rusku nebo kdekoli na světě – má svou...
Kuře na provensálském koření – Recept
Jako kuchař jsem poznal, že mnoho výborných receptů nevyžaduje žádnou složitost. Není potřeba exotické koření ani speciální suroviny. Tyto recepty chutnají skvěle...
Skvělá svíčková na smetaně – klasický recept
Svíčková na smetaně patří k pokladům české kuchyně. I když se může zdát složitá, její příprava je snadná, pokud dodržíte pár základních...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Dělání domácích špízů je radost. Na jehlu nebo dřevěný klacík napícháte všechno, co máte rádi – maso, zeleninu, slaninu – a po...
Tradiční segedínský guláš – jednoduchý domácí recept
Předmluva: Segedínský guláš patří mezi nejklasičtější české pokrmy, i když jeho původ sahá až do Maďarska. Jeho kouzlo spočívá v kombinaci křehkého...




























