Skvělá svíčková na smetaně – klasický recept
Svíčková na smetaně patří k pokladům české kuchyně. I když se může zdát složitá, její příprava je snadná, pokud dodržíte pár základních...
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
Pórková krémová polévka je jemná, voňavá a přitom velmi jednoduchá na přípravu. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře a její příjemně...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Pomalu pečená kachna – Domácí recept
Předmluva: Pomalu pečená domácí kachna je jídlo, které se vyplatí dělat s trpělivostí. Díky dlouhému pečení se z kachny uvolní přebytečný tuk,...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Dělání domácích špízů je radost. Na jehlu nebo dřevěný klacík napícháte všechno, co máte rádi – maso, zeleninu, slaninu – a po...
Domácí pečená husa – klasický recept
Předmluva: Pečená husa patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně, které se nejčastěji připravují při slavnostních příležitostech – například na svatého Martina. Její...
Losos na másle – Domácí snadný recept
Losos na másle je jednoduchý, ale výtečný recept, který zvládne opravdu každý. Máslo podtrhne chuť ryby, dodá jí jemnost a vůni. Tento...
Domácí palačinky – jednoduchý recept
Předmluva: Možná vás překvapí, že tento recept na palačinky obsahuje i sůl. Nejde ale o chuťovou složku – sůl má schopnost vázat...
Domácí bramborová polévka s houbami – klasický recept krok za krokem
Předmluva: Bramborová polévka je polévka mnoha surovin a chutí. Těžko se vám někdy podaří uvařit naprosto stejnou dvakrát. Nicméně pokud dodržíte základní postup a...
Jak Zahustit Guláš?
Možná vás to překvapí, ale není jen jeden nebo dva způsoby jak zahustit guláš. Je jich celá řada a já dnes vyjmenuji...




























