Domácí vepřový guláš – Jednoduchý recept
1 kg vepřové plece, nebo vepřové kýty, nebo vykoštěné vepřové krkovičky, 200 g cibule, 50 g mouka hladká, 120 g olej/sádlo/tuk, 2...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Jednoduchá čočková polévka
Suroviny k přípravě čočkové polévky
250g čočky, 70g hladká mouka, 50g cibule, 1 kostka hovězího bujónu, 40 ml oleje,...
Krémová brokolicová polévka – jednoduchý recept
Suroviny na přípravu polévky
600 g brokolice, 2 lžíce hladké mouky, 10g másla, 1 a 1/2l vývaru, 100 ml šlehačky,...
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
200 g čerstvého pórku, 1,7 l zeleninového vývaru, 300 ml mléka, 1 vejce, sůl, 70 g másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 100...
Domácí jelení guláš – jednoduchý recept
Předmluva: Tento recept na domácí jelení guláš lze také použít na další masa ze zvěřiny jako je srnec, daněk nebo divočák.
Domácí plněný hermelín recept
Plněný hermelín
Ingredience:
4 hermelíny120 g žampiónů80 g šunky30 ml olivový olejmletý pepř
Pečené vepřové koleno – jednoduchý recept
Vepřové koleno, 4 stroužky česneku, sůl, 1 střední cibule, kmín
Vepřové koleno očistíme a zbavíme chlupů. Kůži na více...
Domácí bramborová polévka s houbami klasický recept
Předmluva: Bramborová polévka je polévka mnoha surovin a mnoha chutí. Těžko se vám někdy podaří udělat naprosto stejnou polévku dvakrát. Nicméně pokud dodržíte základní...
Tradiční segedínský guláš – jednoduchý domácí recept
Suroviny na přípravu guláše
1.20 kg mladého vepřového plecka, nebo libovějšího bůčku, 100 g cibule, 80 g sádla, sůl, ocet,...