Domácí hrachová polévka – jednoduchý recept
Suroviny
300 g hrachu, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 5 stroužků česneku, černý mletý pepř, sůl,...
Krémová brokolicová polévka – jednoduchý recept
Krémová brokolicová polévka – jednoduchý recept
Suroviny
600 g brokolice, 1 a ½ l vývaru,...
Domácí Koprová omáčka – jednoduchý recept
Předmluva: Koprová omáčka patří mezi klasické české omáčky, které mají své pevné místo v domácí kuchyni. Nejčastěji se podává k vařenému hovězímu...
Domácí pečená husa – klasický recept
Předmluva: Pečená husa patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně, které se nejčastěji připravují při slavnostních příležitostech – například na svatého Martina. Její...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Gulášová polévka z mletého masa – jednoduchý recept
Gulášová polévka z mletého masa je skvělou alternativou ke klasickému guláši. Je sytá, rychlá na přípravu a chuťově bohatá díky kombinaci masa,...
Zapečené těstoviny s uzeninou a sýrem – jednoduchý recept
Zapečené těstoviny s uzeninou a sýrem patří mezi klasická domácí jídla, která nikdy nezklamou. Jsou rychlé, syté a můžete je připravit z...
Játrové knedlíčky do polévky – jednoduchý recept
200 g vepřových, hovězích jater či kuřecích jater, 1 vejce, 30 g hladká mouka, 80 g strouhanka, sůl, pepř, 3 stroužky česneku,...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Dělání domácích špízů je radost. Na jehlu nebo dřevěný klacík napícháte všechno, co máte rádi – maso, zeleninu, slaninu – a po...
Domácí plněný hermelín recept
Domácí plněný hermelín – jednoduchý recept
Plněný hermelín je skvělý tip pro milovníky sýrů. Lze ho servírovat studený jako...





























