Domácí hrachová polévka – jednoduchý recept
300g hrách, 1 dcl oleje, 100 g hladké mouky, pepř černý mletý, sůl, majoránka, 5 stroužků česneku
Hrách nejlépe...
Krémová brokolicová polévka – jednoduchý recept
Suroviny na přípravu polévky
600 g brokolice, 2 lžíce hladké mouky, 10g másla, 1 a 1/2l vývaru, 100 ml šlehačky,...
Domácí Koprová omáčka – jednoduchý recept
Předmluva: Koprová omáčka se podává k vařenému hovězímu masu a vařeným vejcím, zřídka k vařenému vepřovému masu.
35 –...
Domácí pečená husa – klasický recept
Husa, kmín, sůl, voda
Husu pečlivě očistíme, omyjeme ve vodě, osolíme nejen na povrchu, ale i uvnitř,...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Gulášová polévka z mletého masa – jednoduchý recept
Suroviny
200 g mletého hovězího nebo vepřového masa, 1 cibule, 80 uzeniny (párek, anglická slanina, uzené maso, klobása)...
Zapečené těstoviny s uzeninou a sýrem – jednoduchý recept
500 g těstovin, 3 vejce, 250 ml mléka, 200 g sýra, pepř mletý, sůl, 250 g uzeniny (uzené maso, klobása, špekáček, párek,...
Játrové knedlíčky do polévky – jednoduchý recept
200 g vepřových, hovězích jater či kuřecích jater, 1 vejce, 30 g hladká mouka, 80 g strouhanka, sůl, pepř, 3 stroužky česneku,...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Osobně mám domácí špízy moc rád. Na klacík či ocelovou jehlu napícháte to co vám chutná a co se k sobě hodí...
Domácí plněný hermelín recept
Plněný hermelín
Ingredience:
4 hermelíny120 g žampiónů80 g šunky30 ml olivový olejmletý pepř