Játrové knedlíčky do polévky – jednoduchý recept
200 g vepřových, hovězích jater či kuřecích jater, 1 vejce, 30 g hladká mouka, 80 g strouhanka, sůl, pepř, 3 stroužky česneku,...
Pórková krémová polévka – jednoduchý recept
200 g čerstvého pórku, 1,7 l zeleninového vývaru, 300 ml mléka, 1 vejce, sůl, 70 g másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 100...
Děláme domácí špízy – kurz vaření
Osobně mám domácí špízy moc rád. Na klacík či ocelovou jehlu napícháte to co vám chutná a co se k sobě hodí...
Domácí pečená husa – klasický recept
Husa, kmín, sůl, voda
Husu pečlivě očistíme, omyjeme ve vodě, osolíme nejen na povrchu, ale i uvnitř,...
Kuře na provensálském koření – Recept
Jako kuchař jsem poznal, že mnoho výborných receptů neobsahuje žádnou složitost, nepotřebují ani exotické koření či suroviny. Tyto recepty chutnají výborně a...
Domácí Koprová omáčka – jednoduchý recept
Předmluva: Koprová omáčka se podává k vařenému hovězímu masu a vařeným vejcím, zřídka k vařenému vepřovému masu.
35 –...
Domácí bramborové knedlíky – jednoduchý recept
1200 brambory vařené, 1 vejce, 180g hrubé mouky, 180g krupice, sůl
Vařené brambory nameleme nebo nastrouháme a vložíme do...
Zapečené těstoviny s uzeninou a sýrem – jednoduchý recept
500 g těstovin, 3 vejce, 250 ml mléka, 200 g sýra, pepř mletý, sůl, 250 g uzeniny (uzené maso, klobása, špekáček, párek,...
Krémová brokolicová polévka – jednoduchý recept
Suroviny na přípravu polévky
600 g brokolice, 2 lžíce hladké mouky, 10g másla, 1 a 1/2l vývaru, 100 ml šlehačky,...
Hrachová kaše – jednoduchý recept
400 g hrachu, 150 ml vepřového sádla neb oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 středně velká nebo větší cibule, 3 stroužky česneku,...